Need advice? Call: +31 514 726 168

Herfstvakantie Zeilkamp Optimist Wuifelaar 10‑12 jaar

Customize the activity to your preference and add it to your booking. Later, you can add more activities and provide participant information.

Beschikbaarheid ophalen...
Wil jij goed leren zeilen in de herfstvakantie? Dan kun je kiezen voor de Optimist! Vrijwel elke grote zeiler is begonnen in een Optimist. Het is dan ook de meest gangbare en bekende lesboot van Nederland. Doordat de boot heel stabiel is en het zeil kleiner gemaakt kan worden bij harde wind, kun je zonder stress je eerste meters op het water maken. Je instructeur geeft je vanuit een volgboot veel tips en tricks waardoor je het zeilen steeds beter onder de knie krijgt. Uiteindelijk zit je op de rand van je boot en scheur je het water over. Doordat je zelf de baas over de boot bent leer je zelfstandig elk facet van de zeilsport kennen. Omdat plezier in de zeilsport op één staat zorgen wij altijd voor een veilige en prettige leeromgeving waarin de cursist het leuk vindt om uitgedaagd te worden. Onze Optimist is de SailQube, dit is demeest snelle Optimist tot nu toe. Perfect om samen met je vriendjes en vriendinnetjes in te leren zeilen. En aan het einde van de week vaar je zo weg in de Optimist!

Ga verder waar je gebleven bent

De leukste spellen op de kant en op het water

De gezelligste invulling van je herfstvakantie

Loading...

Impressie van de week

  Het stoerste zeilkamp in de herfstvakantie

  Met het herfstachtige weer kom jij lekker zeilen in Friesland! Wij vinden jou nu al superstoer en gaan je supergoed leren zeilen. Eerst even kennismaken met alle kinderen, de instructeurs en de boten. En dan ben je eigenlijk al vergeten dat je je ouders nog even uit moest zwaaien.

  Altijd een staflid in de buurt!

  Voor het slapengaan komt je kamercoach altijd nog even kletsen en vragen hoe de dag is geweest zodat je alles kwijt kan wat je wil. Maar ook na bedtijd is er altijd een staflid in de buurt voor als je even niet kan slapen of toch nog snel een vraag hebt.

  We kiezen veilig vaarwater voor een prettige leeromgeving

  Het kan best wel hard waaien in de herfst, maar dat houdt ons niet tegen. We zoeken een rustig plekje uit op het meer waar we geen last hebben van andere boten en wat minder wind vangen. Als het toch nog spannend is, dan stapt de instructeur aan boord of we maken het zeil gewoon een stukje kleiner. En gaan met die banaan!

  Plezier in het zeilen staat voorop

  Het allerbelangrijkste is dat jij het zeilen heel erg leuk gaat vinden! Daarom richten we de lessen afwisselend en spelenderwijs in. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een klein tochtje, een wedstrijd of met een spel.

  Ben jij klaar voor een te gekke bonte avond?

  Op de laatste avond mag alles en moet niks. We gaan lekker pannenkoeken eten en voeren leuke acts, dansjes, liedjes en raadsels voor elkaar op. Wil jij liever gewoon kijken? Ook geen probleem! Een leuke week sluiten we natuurlijk af met een gezellige disco en we gaan lekker laat naar bed!

  Behaal je CWO-diploma!

  Zo'n week vol met zeilen moet natuurlijk worden bekroond. Voordat je weer huiswaarts keert krijg je van ons een mooi diploma, omdat je de hele week zo goed hebt gezeild!